POSTANI FACEBOOK PRIJATELJ!

PVC OKNA, VHODNA VRATA,
GARAŽNA VRATA IN SENČILA

Hitri kontakt!
Tel: 03 80 90 495
E-mail:
RAJMAX D.O.O.

Kozje 63a
3260 Kozje
Slovenija

Tel.: 03 80 90 495
Fax: 03 80 01 491
Gsm: 051 641 232
E-mail:


Zaposlitev
Poslovalnice


Reference
ZAHTEVAJTE PONUDBO

Spodnji gumb vam bo odprl
obrazec za ponudbo.

Pošljite povpraševanje

Kliknite in zahtevajte ponudbo
ŠE DANES.


Znak slovenske kakovosti
za leto 2014

znak slovenske kakovosti
Okolju prijaznipvc okna in vrata
NAVODILO ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE STAVBNEGA POHIŠTVA

1. VELJAVNOST PONUDBE
Samo redno vzdrževanje lahko ohrani funkcionalnost stavbnega pohištva!

RAVNANJE
V vaših oknih Rajmax, je vgrajeno visokokvalitetno okovje znamke G-U. Okna, vrata, balkonska vrata in drsne stene so opremljene z okovjem G-U, ki omogoča enoročno odpiranje. Posebej morate biti pozorni na to, da je ročaj vedno v enem od treh položajev:

1. Navpično obrnjen navzgor ( odpiranje na kip)
2. Vodoravno ( vrtljivo odpiranje)
3. Navpično obrnjen navzdol (zaprto)

Izbiranje opcij odpiranja, je možna le, dokler je krilo pritisnjeno k okvirju okna. Naše okovje je že v osnovi opremljeno s »privzdigovalcem kril«, ki obrani napačno ravnanje, in s tem poškodbo stavbnega pohištva.

Prav tako moramo paziti sledeče; da z okenskimi krili ne udarjamo ob špalete pri odpiranju, da ne preobremenjujemo krila, da pri nagnjenem položaju okna ne vstavljamo predmetov med krilo in okvir,da pri močnem vetru ali prepihu okno obvezno zapremo, ...
Enkrat letno je potrebno vse premične dele okovja namazati s strojnim oljem, prej očistiti z WD-40 ali s podobnim sredstvom za razmaščevanje. Priporočamo tudi preveriti trdnost vijakov s katerimi je pritrjeno okovje in kljuke.

OSTRANITEV ZAŠČITNIH FOLIJ
Vsi naši izdelki so z notranje in zunanje strani zaščiteni z zaščitno folijo, katero je potrebno po montaži odstraniti. Zaščitna folija služi kot zaščita pred poškodbami v proizvodnji, transportu in montaži. Ne služi pa kot zaščita pred poškodbami pri zidarskih delih in ometih.

ČIŠČENJE IN NEGA STAVBNEGA POHIŠTVA
Z rednim čiščenjem zagotovite lep izgled in podaljšate življenjsko dobo izdelkom. Redno čistite profile, okovje in tesnila. Za čiščenje okvirjev uporabite navaden detergent brez grobih delcev. Priporočamo vam specialno sredstvo za čiščenje, katerega lahko kupite tudi pri nas.
Tesnila namažite vsaj enkrat na leto z glicerinom ali s posebno mastjo za tesnila. Z rednim vzdrževanjem tesnil ,povečate prožnost tesnila, kar pomeni boljše tesnjenje.
Ne uporabljajte za čiščenje čistila, katera vsebujejo močne kisline ali nitro razredčilo.
Prav tako opozarjamo na redno čiščenje kondenčnih odprtin, katere najdemo na zunanji strani okenskega podboja . Ta odprtina služi za odvajanje vode in kondenza iz prostora med okvirjem in krilom. Odvod lahko deluje le kadar je odprtina čista in ne zamašena.

ČIŠČENJE STEKLA
Steklo se najbolje čisti s čisto toplo vodo in dobro krpo za pranje oken. Vodi lahko dodate malo sredstva za pranje stekla oz. blago nevtralno čistilno sredstvo. Ne uporabljajte agresivnih čistil, ali čistil ki vsebujejo topila!

PREZRAČEVANJE
Vaša okna bistveno bolje tesnijo, kot tista, ki ste jih bili vajeni do sedaj! Redno zračenje notranjih prostorov preprečuje visoko vlago in nastanek plesni.

Prezračujte prostore kratko in intenzivno, najboljše z ustvarjanjem prepiha, večkrat dnevno po 2-3 minute, odvisno od porabe svežega zraka in količine vlage v prostoru ( kuhanje, sušenje perila….)

Pri odpiranju okna, se hladna površina stekla orosi, ko se hladni kondenz izgubi in površina stekla postane suha, okno zaprite. V tem času je čisti zrak zamenjal starega, zidovi in notranje pohištvo, pa se še niso ohladili.

Normalna vlažnost v zraku v stanovanju bi morala biti med 30 in 50 %. Pošljite povpraševanje